Kjøretøy

Vi kan sammen med våre samarbeidspartnere tilby flere gunstige finansieringsløsninger ved kjøp av kjøretøy.

Gjeldsbrevlån/avbetaling via BMW Financial Services og Santander consumer bank

Den vanligste måten å finansiere et kjøretøy på, er i form av ett gjeldsbrevlån – som folk flest kaller avbetaling. Når man avtaler ett gjeldsbrevlån, tar långiver pant i kjøretøyet – du behøver ingen annen sikkerhet. Størrelsen på pantet er lik det beløpet du låner og pantsettelsen tinglyses i Løsøreregisteret i Brønnøysund. Dette betyr med andre ord at finansieringsselskapet har en «eierandel» i ditt kjøretøy, fram til det siste avdraget er betalt.

Vanligvis er minimumskravet til egenkapital 20% av kjøpesummen, men fullfinansiering kan også vurderes – ta kontakt! Lånebeløpet (+ renter og gebyr) kan tilbakebetales over en periode på inntil 10 år/120 måneder. For at man skal kunne få tilbud om lån må følgende forutsetninger være tilstede:

 • Fylt 18 år
 • Fast ansatt/arbeid, med inntekt og gjeld som står i rimelig forhold til lånebeløpet
 • Ikke innblandet i inkassosaker e.l. de siste årene

Renten vi for tiden kan tilby (ved 35% egenkapital) er på 4,95% og 5,95% ved mindre egenkaital.
I tillegg til lånerenten tilkommer det et termingebyr (pr. avdrag) på kr 95,- og ved opprettelsen av lånet beregnes det et etableringsgebyr på ca. kr. 4 300,- som blant annet dekker kostnadene til Staten ved tinglysningen i Løsøreregisteret. Ønsker du å innfri lånet tidligere enn avtalt, kan du gjøre dette uten ekstra omkostninger. Lånerenter og omkostninger er fradragsberettiget i selvangivelsen.

Du kan gjerne ringe oss, så kan vi sette opp en uforpliktende lånesøknad for deg. Dette tar ca. 5 minutter. Denne tjenesten er selvfølgelig uforpliktende og gratis.

Kontolån
Kontolån er en finansieringsform som stadig blir mer populær. Kontolån brukes til å finansiere kjøp begrenset oppad til kr 75.000,-. Dette betyr f.eks. motorsykkel, scooter, klær, utstyr, reservedeler, service, reparasjoner, etc. Kortet kan også brukes til å heve kontanter i alle Bank-Axept terminaler. Du søker og får tildelt en ønsket kontokreditt (minimum kr 5.000,-) i form av ett konto/kredittkort. Etter hvert som du benytter kreditten, nedbetales lånebeløpet med avtalte månedlige avdrag – minimum kr 250,- eller 3% av det du skylder. Det er ikke etableringsgebyr på denne type lån, så selv om den effektive renten er relativt høy, er kontolån ofte det beste og rimeligste alternativet ved finansiering under kr 50.000,- For at man skal kunne få tilbud om konto må følgende forutsetninger være tilstede:

   • Fylt 18 år
   • Inntekt i Norge i minst 3 år
   • Fast ansatt
   • Ingen betalingsanmerkninger
   • Inntekt må stå i rimelig forhold til gjeldsforpliktelser

Nominell rente pr. år er 19,2% og, med et termingebyr på kr 45,- pr. avdrag/måned. Etableringsgebyret er på kr. 0,-. Er lånesaldo under kr. 1000,- slipper man termingebyr. Når kreditten står ubenyttet, koster det deg ingen ting (ingen gebyrer) å ha Kontolån.

Betalingsutsettelse
Får du innvilget kontolån, kan du også få tilbud om rentefri betalingsutsettelse. Da «fryses» lånebeløpet i de valgte antall måneder og det beregnes ikke renter i denne perioden. Når perioden er over, kan man enten innbetale hele lånebeløpet, eller starte en månedlig nedbetaling.

Cresco
Den eneste kostnaden ved en slik utsettelse er etableringsgebyret:
4 måneders utsettelse – kr 275,-
9 måneders utsettelse – kr 425,-

Her kan du beregne avdrag og lånekostnader for Cresco kontolån.
Her kan du søke på kontolån.

Betalingsmåter i nettbutikk

I nettbutikken kan du betale på fem måter:

 • Klarna konto eller faktura
 • Paypal
 • Online med bank-/kredittkort
 • Oppkrav
 • Kontant ved henting i butikken

Betalingsbetingelser

Du ser selv det totale beløpet i kassen før du bekrefter ditt kjøp, slik at du ikke får overraskelser når pakken ankommer deg.
Avtalt beløp er det du betaler, ikke mer!

Klarna konto eller faktura

I en fysisk butikk kan du alltid kjenne og klemme på en vare før du betaler. Det synes vi er fint. På den måten er du sikker på at du betaler for det du faktisk vil ha. Klarna faktura fungerer akkurat slik – varen først, og så betale. I tillegg har vi forenklet handelen på nettet ytterligere ved at du kun trenger personnummeret ditt når du skal betale med Klarna.

Betaling med faktura

Du kan nå velge å betale med faktura!

KLARNA

I samarbeid med Klarna (som også har ansvar for kredittbedømming og betalingsvarsel, samt mottar betalingen) kan vi nå tilby betaling med faktura i nettbutikken. Ved betaling med faktura må personnummer angis under «Kundeinformasjon», og overstiger kjøpssummen 6000 kr så må også kjøperens årsinntekt angis. Kunden må samtykke i at det innhentes opplysninger fra offentlige kilder og kredittopplysningsbyråer som et ledd i kredittvurderingen. Kunden aksepterer ved å oppgi sin e-mail adresse at gjenpartsbrev sendes elektronisk til den oppgitte e-postadresse alternativt sendes gjenpartsbrevet manuelt til kundens folkeregistrerte adresse.

Betalingstiden er 14 dager. Ved forsinket betaling legges det til et purregebyr som for øyeblikket er 50 kr, samt en forsinkelsesrente på 24% + gjeldende referanserente. Kredittopplysning skjer uten kopi til kunden, og varene kan bare leveres til folkeregistrert adresse. Ved betaling med faktura kommer en avgift på 29 kr i tillegg.

Dele opp betalingen

Gjennom samarbeidet med Klarna kan vi tilby deg mulighet til å dele opp betalingen. Du kan handle for opp til 25 500 kr. Du kan ha et eller flere pågående delbetalingskjøp og Klarna samler disse på en månedlig kontofaktura. Selvfølgelig kan du når som helst i løpet av delbetalingstiden betale hele den gjenstående gjelden.
Når du velger å dele opp betalingen av ditt kjøp og bekrefter din ordre så sendes din søknad om delbetaling. Du får beskjed med en gang hvorvidt du får bevilget delbetaling, og vi kan behandle din ordre omgående. Skulle din søknad ikke bli innvilget så kan du gå tilbake til kassen og velge en annen betalingsmåte.
Klarna kommer til å sende en kontoavtale hjem til deg. Etter å ha kontrollert at opplysningene stemmer signerer du avtalen og sender den tilbake i vedlagte svarkonvolutt.

Delbetalingsalternativer

Klarna konto – 22% rente (ingen etableringsavgift), betale minst 95 kr/måned eller 1/24 av totalbeløpet

3 måneder med 0 % rente (etableringsavgift 195 kr)

6 måneder med 0 % rente (etableringsavgift 295 kr)

12 måneder med 19,95 % rente (etableringsgebyr 295 kr)

24 måneder med 19,95 % rente (etableringsavgift 295 kr)

36 måneder med 19,95 % rente (etableringsavgift 295 kr)

Fakturaavgift på 29 kr kommer i tillegg.

Grunnkrav for å få innvilget delbetaling:

 • Du må ha fylt 18 år
 • Du må ha en fast årlig inntekt på minst kr 120 000
 • Du må være norsk statsborger
 • Du kan ikke ha betalingsanmerkninger

Ved delbetaling må personnummer og årslønn oppgis i kassen i ruten «kundeinformasjon». Pakken kan kun sendes til kjøperens folkeregistrerte adresse.

Din søknad kommer til å sette i gang en kredittsjekk som innebærer at Klarna foretar en kredittopplysning.
Har du ytterligere spørsmål er du velkommen til å ringe Klarna på 21 01 89 90 mandag – torsdag 8.30 – 20.00, fredag 8.30 – 17.00, lørdag – søndag 10.00 – 17.00.
eller besøk www.klarna.no.

Paypal

PAYPAL

Med Paypal kan du handle sikkert uten å vise betalingskort- eller bankinformasjonen din til noen. Du betaler enkelt og raskt når du handler på nettet.
Les mer på Paypals nettsider

Online betaling / Kredittkort

NETS

Vi tilbyr online betaling via NETS, som har et sikkert betalingssystem for netthandel som skal tilfredsstille både de behov vi har og den sikkerheten du har som bruker av denne tjenesten. Dette betyr at det må ha en funksjonalitet som gjør det enkelt og raskt å benytte.

Vi trekker deg ikke for kjøpsbeløpet før varen forlater lager, i enkelte tilfeller kan du som kunde kanskje oppleve dette da kortselskapet reserverer angitte beløp og reduserer disponibelt beløp på ditt kort, men pengene er altså ikke trukket, kun reservert. Hvis din bestilling blir slettet vil likevel beløpet være reservert noen dager, hvor lenge avhenger av din bank – kontakt eventuelt din bank for hvor mange dager det er snakk om. Dette er standard prosedyrer fra kortselskapet og den banken som har levert deg ditt kredittkort.

Hvis du avbestiller deler av din bestilling, trekkes kun det nye beløpet som er lavere enn reservert beløp. Om vi må kreditere et kjøp som har blitt gjort med et kredittkort ved en senere anledning, gjøres dette foretrukket mot det samme kredittkortet som ble brukt ved bestilling. Det er ikke mulighet for å be kundesenter legge til varer på en bestilling som har valget Online betaling, her må det registreres en ny ordre. Dette fordi at vi ikke kan trekke mer enn reservert beløp.

Oppkrav

Vi kan sende pakker i oppkrav, da betaler du regningen når du henter pakken på ditt postkontor. Du har to uker på deg til å hente pakken når den ankommer. Ved oppkrav tilkommer et oppkravsgebyr i tillegg til portoen.

BETINGELSER

Av kostnadshensyn er vi nødt til å sette en minimumsordre til kr 250,- + eventuell porto/frakt.

For alle finansiering og låne alternativ tar vi forbehold for eventuelle endringer i rentesats, gebyr og betalingsvilkår.