BMW Motorrad sitt el-prosjekt er endelig lansert, og det under slagordet «The Silent Revolution». CE 04 sin linjeføring er innovativ og eksperimentell, uten at det er for ekstremt. Den væskekjølte motoren sitter nederst bak på rammen og leverer maksimalt 31 kW og 15 kW kontinuerlig. Du kommer deg opp i en marsjfart på 50 km/t på bare 2,6 sekunder, og toppfarten er elektronisk begrenset til 120 km/t.

Batteriet er bygget med de samme cellene som er brukt i iX, BMWs elektriske SUV, og det er plassert nederst i rammen. Dette, sammen med en akselavstand på hele 1675 mm, vitner om stabile kjøreegenskaper. Det er gjennomgående brukt gode komponenter, og en 10,2” skjerm med navigasjon og en god dose førerstøtte er på plass.

Framtidens kjøretøy er elektrisk: Enova lanserer støtte til elmopeder og elmotorsykler på inntil 25.000,-

Dette er de nye støttetilbudene:

Elmotorsykkel 

Du får 15.000 kroner i støtte til lett elmotorsykkel og 25.000 kroner til tung elmotorsykkel. Både nye og etablerte leverandører har et økende antall elmotorsykkel-modeller for ulike bruksområder. Les mer her

Elmoped 

Du får 3.500 kroner i støtte når du skaffer deg en elmoped. Elmopeden er et utslippsvennlig alternativ for deg som ikke har behov for et kjøretøy med lang rekkevidde, og som kanskje vil vurdere et alternativ til bil nummer to for husholdningen. Aldersgrensen for å kjøre elmoped er 16 år og du må ha eget førerkort. Ungdommer under 18 år som skal kjøpe et kjøretøy må få foresatte eller verge til å signere en fullmakt på vegne av seg. Les mer her

Generelt 

Kjøretøyet må være førstegangsregistrert i Kjøretøyregisteret etter 22. mars 2022. Det vil si at du ikke kan få støtte til kjøp av et brukt kjøretøy. Du må være registrert som eier av kjøretøyet i Kjøretøyregisteret for å få utbetalt støtte.