Velg riktig motorsykkel - Her er 5 spørsmål du bør stille deg selv

Velg riktig motorsykkel - Her er 5 spørsmål du bør stille deg selvEnten du skal skaffe deg din første, eller neste, motorsykkel er det ingen tvil om at det kan være et vanskelig valg.

For hva skal du egentlig velge? Det kan være vrient når valgmulighetene er så mange. Her har du våre tips og råd til deg som skal finne deg en ny motorsykkel.

1) Hva skal du bruke motorsykkelen til? 

Bruken bør avgjøre hva slags type motorsykkel du velger. Ikke heng deg opp i hestekrefter og kubikk ved valg av MC. Velg en motorsykkel som passer til den type bruk du planlegger, og som gir deg følelse av mestring og passer en kjørestil du trives med.


2) Hvor mye vedlikehold krever sykkelen?

Noen sykler krever mer vedlikehold enn andre. Så dersom du ønsker en sykkel det er minst mulig vedlikehold med, kan det være lurt å velge sykler som ikke krever mye polering. 


3) Hva slags sykkel passer din kroppstype?

Noen foretrekker en motorsykkel med lavere setehøyde, slik at de kan ha begge beina i bakken. Andre foretrekker kanskje en høyere og større motorsykkel. Ikke kjøp en for stor eller tung sykkel du synes er vanskelig å kontrollere. 


4) Hvor mye penger skal du bruke på en motorsykkel? 

Tenk på økonomien din. Hvordan skal du finansiere sykkelen, og hva har du råd til i hverdagen? Husk at det også er kostnader ved kjøp at kjøreutstyr, forsikringer og regelemssige servicer.


5) Skal du kjøpe ny eller brukt? 

Sjekk eventuelt prisforskjell mellom ny og brukt, og husk at nye sykler kommer med 2 eller 5 års garanti. Det kan også lønne seg å sjekke servicehistorikk på bruktsykler. 


Prøvekjør! Det er kun ved å prøvekjøre flere forskjellige merker og modeller at du finner ut av hva du liker, og hva som er den perfekte motorsykkelen for deg. 

Husk også at det finnes mange tilpasningsmuligheter 

Dersom du ikke finner helt den perfekte motorsykkelen eller de funksjonene du ser etter, så finnes det mange tilpasningsmuligheter og ekstrautstyr du kan montere på sykkelen for å gjøre den mer personlig: 

  • Varmeholker og varmesetet for den frosne 
  • Komfortsetet for deg som vil på langtur
  • Senkesett dersom du synes setehøyden er litt for høy 
  • Kortere bremse- og clutchhendler for deg som synes det blir litt langt frem
  • Justerbare fotpinner om du vil ha de lavere/høyere, eller lenger frem/bak
  • Styreløftere som hever styret eller får det nærmere 
  • En rekke universale og spesifikke bagasjeløsninger
  • Vindskjermer for bedre beskyttelse mot vind
  • Eksosanlegg for grommere lyd
Og listen fortsetter. Er det noe du savner, anbefaler vi deg å kontakte oss for tips og råd.