Velg en motorsykkel som passer ditt behov

Velg en motorsykkel som passer ditt behovDet finnes motorsykler for enhver kjørestil og livsstil, enten du kun ønsker å pendle til og fra jobb/skole, eller ønsker en touringsykkel for langturer.

Hva slags motorsykkel du velger bør gjenspeile hva du har tenkt å bruke den mest til, men de fleste motorsykler kan helt fint brukes innenfor flere av kategoriene. 

Adventure/Offroad

Perfekt for deg som er eventyrlysten og vil oppdage nye veier både på grus og landevei. Disse motorsyklene er laget for gruskjøring og humpete veier, og er trolig ikke førstevalget dersom du vil kjøre mye svingete veier på asfalt. Adventuresykler har ofte gode løsninger for bagasje/oppbevaring, og er perfekt for deg som ønsker spennende ferieopplevelser. 

Classic

Classic syklene har bevart det retro utseende, men har har kombinert en retrolook med ny og moderne teknologi som ABS-bremser, traction control og quick shift. På den måten kan du kjøre rundt med de tøffe syklene fra gamledager,  men nyte den gode kjøreopplevelsen som moderne motorsykler gir. 

Naked bikes: Sportslige gatesykler

Naked bikes er som navnet tilsier nakne og uten kåper. Disse syklene er sportslige, og godt egnet for gatekjøring. De er lettkjørte og lystrer lett, og gjør det til morsomme sykler for både erfarne motorsyklister og nybegynnere. Naked bikes er perfekte for svingete asfaltveier og kan fint brukes til pendling og lengre ferieturer. 

Sportsykler

Sportsykler tar deg et steg nærmere racingverdenen, og kan by på mye fart og spenning. Disse motorsyklene kan fint brukes på veien, men er spesielt egnet for banekjøring og høye hastigheter. R-sykler kan selvfølgelig brukes til ferieturer og søndagskjøring, men disse motorsyklenes potensiale kommer definitivt best frem på banen. 

Touringsykler 

Dersom du planlegger lange ferieturer på to hjul er touringsyklene et utmerket valg. De gir deg både god plass og komfort mens du kjører gjennom Europa, eller mot dit neste feriemål. Disse syklene har gjerne kåper og vindskjerm som beskytter deg mot vær og vind i større grad enn nakensykler. I tillegg har du god plass til både bagasjeoppbevaring og passasjerer. 

Scootere 

Scootere er lettkjørte og perfekte for pendling i byen. I tillegg er de lette å gå av og på, og du sitter godt beskyttet bak styret. Hvis du ønsker å kombinere bypendling med kjøring på motorvei finnes det gode alternativer med mer motorkraft.