Motorsykkeklær til varme sommerdager

Motorsykkeklær til varme sommerdagerÅ bruke kjøreutstyr er alltid viktig, selv når det er fristende å kaste de varme kjøreklærne til fordel for shorts og t-skjorte.

Det kan derfor være nyttig å ha et sett med kjøreklær for de varmere dagene. I dag finnes det mange gode alternativer, i tillegg har også sikkerheten utviklet seg betydelig på for eksempel kjørejeans de siste årene. 

MC-klær for varmere dager bidrar til å beholde sikkerheten samtidig som det holder kroppstemperaturen komfortabel. Det kan være  en fordel for å bevare både konsentrasjonen og humøret, spesielt over tid. Det å smelte bort inne i en Gore-Tex-dress kan definitivt tære på humøret til de fleste. Mer luftige kjøreklær vil likevel beskytte deg mot stygge skader dersom uhellet skulle skje. Men hva skal man egentlig velge?

Valg av type kjøreklær

Det finnes lettere bekledning i ulike materiale, og hva du bør velge vil avhenge av bruk og og komfort.. Både klær, sko og hansker leveres i mer luftige og lettere alternativer, og kan være et fint alternativ for deg som ønsker et eget sommersett eller bare rett og slett er en godværskjører. 

Luftig med mesh: Et type ventilert ytterstoff i netting, som sørger for at luften kan strømme inn. Dette vil bidra til å holde deg kjølig og komfortabel. Sommerjakker og bukser i mesh minner om vanlig mc-bekledning, men er både lettere og luftigere som slipper inn rikelig med luft. De fleste modellene har beskyttelse som er CE godkjent og uttagbare. Du får også egne hansker og sko med mesh, for å gi best mulig gjennomlufting. Mange MC-førere velger for eksempel å investere i et ekstra par med sommerhansker med mesh. 

Kevlar eller Cordura: Det finnes flere kjøreklær som er designet for å ligne på vanlige hverdagsklær, og dette kjøreutstyret forsterkes gjerne med Kevlar eller Cordura. Kevlar og Cordura er to ulike typer stoffer som brukes i MC-bekledning fordi det er slitesterkt og har lav vekt.I tillegg tåler kevlar høye temperaturer, men begge stoffene har gode egenskaper for bruk til MC klær. 

Mange av disse kjøreklærne er i tillegg godt egnet til bruk på varme sommerdager, ettersom de er lettere og luftigere enn den klassiske Gore-Tex kjøredressen. Her kan du velge i for eksempel velge i kjøreklær som kevlarjeans/leggings, hoodies, flanellskjorte eller lignende. Dette er i tillegg supert for deg som ønsker å beholde hverdagslooken mens du kjører! 

Perforert skinn: Perforert skinn er vanlige skinnklær med masse små hull. Skinnklær regnes som det sikreste alternativet når det kommer til MC-bekledning, og det perforerte skinnet vil i tillegg slippe inn masse luft og virke kjølende. Dette er et perfekt alternativ for deg som vil opprettholde det beste av sikkerhet, men i tillegg være komfortabel på kjøreturer om sommeren. 

Flerlagsjakker og bukser for allsidighet: Mer og mer kjøreutstyr leveres med tre ulike lag. Et lag som beskytter mot vær og vind, et lag med selve kjørejakken og beskyttelse og tilslutt et lag med varmefor. Fordelen med disse jakkene er at de kan brukes over store deler av året, og lett kan tilpasses etter været. Bruker du kun selve kjørejakken kan du åpne luftelommer for å slippe mest mulig luft inn. 

Superundertøy for ulike behov 

Luftighet og transport av fuktighet: Teknisk undertøy er ikke bare nyttig når det er kaldt, men fungerer supert under kjøreutstyret når temperaturen stiger. Det tekniske undertøyet har pustende egenskaper, og bidrar til å transportere svette og fuktighet vekk fra huden. Dette vil gjøre deg mindre klam, og holde deg mer komfortabel både under og etter kjøreturen. 

Vindstopper: Om du ønsker å gå for kjøreutstyr i perforert skinn, men er redd for at det kan bli kaldt når  temperaturen synker er løsningen undertøy med windstopper. Det er et vindtett lag på utvalgte steder, som vil isolere mot kald vind når man kjører. Dette er også et plagg det er enkelt å ha med seg på lengre dagsturer. Hvis hjemkomsten blir sent om kvelden, er det ikke sikkert det er den samme gode temperaturen som ved avreise. Da kan det være fint å ha med seg en windstopper som enkelt kan pakkes i en liten ryggsekk eller tankveske.