Velg riktig intercom til motorsykkel

Velg riktig intercom til motorsykkel
Intercom til MC blir stadig bedre, og har blitt en selvfølge å ha med på kjøreturen for mange.

Godt kommunikasjonsutstyr kan gjøre motorsykkelturene dine både enklere og bedre. Med en god intercom har du mulighet til å kommunisere med andre mens du kjører motorsykkel, lytte til musikk, ta i mot telefonsamtaler eller lytte til talenavigering. Kommunikasjonsutstyr er også nødvendig for å drive øvelseskjøring som privatperson.

Flere typer intercom

Det finnes flere typer intercom, der den vanligste inndelingen er enten integrert eller en universal intercom. Videre har ulike intercom ulike funksjoner, og du bør vektlegge hva du skal bruke intercomen til ved innkjøp av ny.

Universal intercom

Universale intercom passer til alle typer hjelmer, der intercomen festes til hjelmen med en festeplate som kan limes på eller festes med en kraftig klips til hjelmen.

Integrert intercom

Det finnes også hjelmer der intercomen kan integreres i hjelmen, disse er spesialdesignet for å passe til den enkelte hjelmen. Fordelen med en slik intercom er muligheten til å skjule alt av ledninger, batteri osv, og ingenting som henger på utsiden av hjelmen.

Velge riktig intercom

A) For deg som kjører i stor gruppe

Dersom dere er flere som kjører i en stor gruppe (gjerne 5+), er det en fordel å velge en intercom som lar deg snakke med en stor gruppe samtidig. Ved å velge for eksempel Cardo Packtalk Slim/Bold eller Sena 30/50S benytter du deg av et Mesh-kommunikasjonsnettverk, der du kan koble deg opp mot henholdsvis 15 eller 24 andre førere samtidig! Vi anbefaler deg å velge intercom fra samme leverandør som de andre i kjøregruppen din.

B) For deg som vil få det beste ut av musikken

Hvis du er en av de som ønsker deg intercom for å lytte til favorittmusikken din anbefaler vi deg å velge en intercom med høyttalere som bevarer den gode musikkvaliteten. Cardo Packtalk og Freecom 4X har JBL-høyttalere som gir suveren lyd, mens Sena 50R eller Sena SRL-mesh har Harman Kardon-høyttalere for best mulig lyd.

C) For deg som vil snakke med en mindre gruppe (2-4), eller bare ønsker å besvare telefonen

Dersom du kun ønsker å svare på innkommende anrop mens du kjører motorsykkel, eller kanskje kjører med et par andre motorsyklister kan du velge en intercom med bluetooth tilkobling til annen intersom eller til telefon. Disse er som regel også rimeligere i pris enn intercom beregnet for bruk i større grupper. Sena SF2 lar deg koble deg til en annen intercom enhet eller telefon. Den fungerer fint som kommunikasjon mellom passasjer og fører, eller for å svare på anrop. Ønsker du mer frihet og noe lenger rekkevidde kan f.eks. Cardo Freecom 4X være et godt alternativ.