Nytt flaggskip i Oslo, etablering i Drammen - og egen Yamaha-butikk

Nytt flaggskip i Oslo, etablering i Drammen - og egen Yamaha-butikk



Norges største BMW- og Honda-forhandler utvikler konseptet. Selskapet åpner en stor flaggskip-butikk på Vollebekk i Oslo, bygger egen Yamaha-butikk og etablerer seg i Drammen.

Millioner av kroner er investert i nybygd flaggskiplokale på Vollebekk i Oslo, fem minutters kjøretur fra dagens lokasjon.

Samtidig åpnes ny BMW og Honda forhandler i Drammen - og Yamaha tas inn i merkevareporteføljen.

- MC bransjen ligger langt etter bilbransjen når det gjelder kundeopplevelser. Mc-kundene fortjener en like bra kundeopplevelse som når de kjøper bil. Hos MC Oslo har det aldri vært mangel på ambisjoner.

- Selv om det er på overtid, tar vi et steg opp og profesjonaliserer oss ytterligere, sier Kim Harald Jøranli, partner og daglig leder hos MC Oslo.

Tosifret millionbeløp investert i nye lokaler

Etter 10 år på Alnabru bygges et opplevelsessenter for mc-miljøet i Norge. Dørene i de nye lokalene åpner dørene i løpet av januar. 

- Vi selger ca 1000 motorsykler i året og trenger mer plass til butikk, og ikke minst trenger vi å øke verkstedkapasiteten slik at det blir kortere ventetid for kundene våre, forteller daglig leder Kim Harald Jøranli.

Eiendommen ligger godt synlig helt inntil Østre Aker vei og rett ved trafikkstasjonen på Risløkka og Vollebekk t-bane.

Tyske interiørarkitekter har vært delaktig i utforming av lokalene, og kundene kan forvente seg omgivelser utenom det vanlige.

I tillegg til de råeste merkene både på sykler og kjøreutstyr, skal den nye butikken være et opplevelsessenter med kaffebar, kursvirksomhet, kundekvelder, foredrag, vask av motorsykkel, lademuligheter, stor parkeringskjeller og mye mer.

Egen Yamaha-butikk under etablering

Etter at MC Oslo flytter sine BMW- og Honda-motorsykler inn i nye lokaler, bygges den gamle butikken om til en fullverdig Yamaha Store med et stort utvalg motorsykler og noe ATV og UTV.

Inn for å lede nye Yamaha Store Oslo kommer en erfaren profil fra trafikkskolebransjen. Robert Svendsen har i åtte år jobbet som teknisk sjef i Wright med ansvar for innkjøp, drift og vedlikehold av over 550 kjøretøy.

Han har også tidligere kjørt motocross for Yamaha, er lidenskapelig entusiast og godt kjent med hele bredden av Yamaha sin produktportefølje.

- Jeg har lenge gått med en drøm om å leve av hobbyen og lidenskapen min. Da muligheten til å starte og drive en stor MC-forhandler sammen med MC Oslo-gjengen kom, ble fristelsen for stor, sier Svendsen.

Det blir ingen spesialisert Yamaha-forhandler uten et spesialisert verksted. Hestmann Motor har i mange år vært et av de mest anerkjente Yamaha-verkstedene i Norge. 

Andreas Alm, Kim Harald Jøranli og Robert Svendsen etablerer Yamaha-butikk

Verkstedet har de siste årene vært eid og drevet av Andreas Alm som nå tar med seg verktøyet og flytter inn i den nye Yamaha-butikken.

- Jeg jobbet mange år hos MC Oslo og kjenner gutta godt. Det har vært både gøy og lønnsomt å drive eget, men jeg ser fram til å bli del av et stort system og et godt team. Vi skal fortsette å levere like god kvalitet og service som Hestmann Motor alltid har gjort, sier Alm.

Ny MC-butikk i Drammen

Samtidig med etableringen av en flaggskip-butikk på Vollebekk i Oslo og en egen Yamaha-butikk på Furuset, etablerer MC Oslo seg også i Drammen gjennom oppkjøpet av Monsterbike, en kjent og kjær forhandler for mange motorsyklister i Drammensområdet.

MC Oslo har lenge hatt planer om å etablere en forhandler syd for Oslo.

- Ved å kjøpe opp Monsterbike får vi et utrolig bra team med flinke folk og dyktige mekanikere fra dag én, sier Jøranli som røper at butikken vil selge Honda og BMW.

- Vi gleder oss til å åpne i Drammen og satse stort med både BMW og Honda. Med nytt flaggskip i Oslo, vår første "one brand store" med Yamaha og etablering i Drammen styrker og befester vi vår posisjon som Norges ledende mc-forhandler, forteller Kim Harald Jøranli.